Development of Management System for eduroam Database Updated Specification - Petrosyan, Arthur S.; Petrosyan, Gurgen S. (Изд-во НАН РА)
This paper presents a system developed to simplify the eduroam database management. The goal of the eduroam database is to provide the necessary information needed for the operation of the eduroam service and related supporting services like eduroam monitoring, service location maps and usage statistics, as well as the eduroam CAT tool. eduroam database specifications have been updated to the second version and the update has recently become mandatory, requiring many changes for databases of all National Roaming Operators (NRO). The solution presented here can be useful for NRO administrators to simplify the eduroam database management. Այս հոդվածում ներկայացված է eduroam տվյալների շտեմարանի կառավարումը պարզեցնելու նպատակով մշակված համակարգը: eduroam տվյալների շտեմարանի նպատակը eduroam ծառայության և դրա հետ կապված աջակցության ծառայությունների համար անհրաժեշտ տեղեկատվություն տրամադրելն է, ինչպիսիք են` eduroam-ի մոնիտորինգը, ծառայության գտնվելու վայրի քարտեզները և օգտագործման վիճակագրությունը, ինչպես նաև` eduroam CAT գործիքը: eduroam տվյալների շտեմարանը վերջերս թարմացվել է նոր ձևաչափին համապատասխան, ինչը մեծ փոփոխություններ է պահանջում բոլոր ազգային ռոումինգի օպերատորների համար (NRO): Այստեղ ներկայացված լուծումը կարող է օգտակար լինել NRO-ների ադմինիստրատորների համար: В статье представлена система упрощающая управление базой данных eduroam. Цель базы данных eduroam - предоставить необходимую информацию для работы службы eduroam и связанных с ней вспомогательных услуг, таких как мониторинг eduroam, карты расположения служб и статистика использования, а также инструмент CAT eduroam. Спецификации базы данных eduroam были обновлены до второй версии, что требует значительных изменений баз сервиса для всех национальных операторов роуминга (NRO). Представленное здесь решение может быть полезным для администраторов управления базами данных eduroam NRO.
Keywords: Mathematical cybernetics; Computer science