A Solution for Preventing the Rogue Certificate Attack - Abrahamyan, Sergey E.; Zakaryan , Arman G. (Изд-во НАН РА)
In today's online world, internet security heavily relies on the trust in Certificate Authorities. Modern browsers and operating systems provide a comprehensive list to their users, which includes all the CAs they trust by default. This could turn into a serious problem when even one of the CAs is compromised and/or goes rogue. It is especially relevant for enterprise applications, as they are more likely to be targeted for this kind of attack. Մերօրյա առցանց աշխարհում համացանցի անվտանգությունը զգալիորեն հիմնված է Հավաստագրային Հեղինակությունների (ՀՀ) հանդեպ վստահության վրա: Ժամանակակից ինտերնետ դիտարկիչները և օպերացիոն համակարգերը օգտատերերին տրամադրում են այն բոլոր ՀՀ-ների ցանկը, որոնք նախապես համարվում են վստահելի: Սա կարող է լուրջ խնդիրներ առաջացնել, երբ վստահված ՀՀ-ներից նույնիսկ մեկը դառնա խարդախության զոհ կամ հենց ինքը դիմի խարդախության: Նման խնդիրների հիմնականում առնչվում են մեծ կազմակերպությունների ծրագրային ցանցերը, քանի որ դրանք են հաճախակի դառնում հարձակումների թիրախ: В современном онлайн-мире интернет-безопасность во многом зависит от доверия к Центрам Сертификации. Современные браузеры и операционные системы предоставляют своим пользователям полный список Центров Сертификации, которым они доверяют по умолчанию. Это может превратиться в серьезную проблему, если хотя бы один из Центров Сертификации будет взломан и/или станет мошенником. Это особенно актуально для корпоративных приложений, так как они с большей вероятностью становятся мишенями для такого вида атак.
Keywords: Mathematical cybernetics; Computer science