On Some Universal Propositional Proof Systems for Many-Valued Logic - Khamisyan, Artur A. (Изд-во НАН РА)
Some uniform Hilbert-like propositional proof system is suggested for all versions of many-valued logic to apply them to 3 versions of 3-valued logic, two of which have only one designated value, and the last one has two designated values. Սույն հոդվածում առաջարկվում է Հիլբերտյան տիպի համապիտանի արտածման համակարգ բազմարժեք տրամաբանության ասույթային հաշվի տարատեսակների համար, ինչպես նաև տրվում է այդ համապիտանի համակարգի ներկայացումը երեք տարբեր եռարժեք տրամաբանությունների համար, որոնցից երկուսը մեկ առանձնացված արժեքով են, իսկ վերջինը՝ երկու: В данной статье предлагается некоторая универсальная пропозициональная система Гильбертовского типа для всех версий многозначных логик и рассматриваются ее приложения для трех версий 3-значных логик, две из которых имеют одно выделенное значение, а последняя – два выделенных значения.
Keywords: Mathematical cybernetics; Computer science