Ալեքսանդրապոլ-Լենինականի տնտեսությունը ըստ պարբերական մամուլի նյութերի (1907-1925թթ.) - Մելքոնյան, Վարդուհի
Հաղորդման շրջանակներում ներկայացվում են Ալեքսանդրապոլ-Լենինականի տնտեսությանն առնչվող կարեւոր հարցեր 1907-1924 թթ. կտրվածքով: Մամուլի ուսումնասիրությունը ցույց է տալիս, որ գրեթե բոլոր պարբերականներում մեծ ուշադրություն էր դարձվում քաղաքի տնտեսության տարբեր ճյուղերի զարգացումը ներկայացնելուն, ինչը պատահական չէ, եթե հաշվի ենք առնում դարասկզբի արմատական, որոշ դեպքերում' հեղափոխական փոփոխությունները: В этнографических исследованиях, особенно когда они относятся к повседневной жизни, городской культуре, социально-культурным событиям, большое место предоставляетсяматериалам периодической печати: корреспонденции, небольшие новости, освещение важных событий, публичные дискуссии по тому или иному вопросу. In ethnographic researches, especially when they relate to daily life, urban culture, socio-cultural developments, a large place is provided for periodical press materials: correspondence, small news, coverage of important events, public debates over this or that problem.
Keywords: Periodicals; History