Notes on Monotone Recognition in Multi-Valued Grids - Aslanyan, Levon H.; Sahakyan, Hasmik A. (Изд-во НАН РА)
A novel method of monotone recognition based on the partitioning of the grid into discrete structures isomorphic to binary cubes (called “cube-split” technique) was proposed in our recent work, and a theoretical level description of two algorithms /algorithmic schemes/ solving this problem was also introduced. This paper provides implementation details of those algorithms, as well as focuses on the recognition of monotone binary functions with a small number of units. Այս շարքի նախորդ աշխատանքներում առաջարկվել է մոնոտոն բինար ֆունկցիայի վերծանման նոր մոտեցում՝ հիմնված բազմարժեք բազմաչափ ցանցի խորանարդատիպ տրոհման մեթոդի վրա, որտեղ տեսական մակարդակում առաջարկվել է խնդրի լուծման երկու ալգորիթմ /ալգորիթմական սխեմա/: Ներկա աշխատանքում տրվում են այդ ալգորիթմների իրականացման մանրամասները, ինչպես նաև դիտարկվում է այն դեպքը, երբ մոնոտոն ֆունկցիան ունի փոքր թվով մեկ արժեքի գագաթներ:Новый подход монотонного распознавания на основе разбиения многозначной решетки на дискретные структуры, изоморфные бинарным кубам (метод “кубического разбиения”) предложен в серии последних работ, где на теоретическом уровне дано описание двух алгоритмов /алгоритмических схем/ решения задачи. В данной статье приводится подробное описание деталей реализации этих алгоритмов, а также рассматривается случай распознавания монотонной функции с небольшим числом единиц, что связано с рядом практических приложений.
Keywords: Mathematical cybernetics; Computer science