Information-Theoretic Methods for Anomaly Detection - Haroutunian, Mariam E.; Badasyan, Tigran S. (Изд-во НАН РА)
Maintaining the security of digital systems with a huge amount of data is one of the main concerns of IT specialists in these times. Anomaly detection in systems is one of the solutions to overcome this challenge. Անոմալիաների հայտնաբերումը նշանակում է հազվագյուտ տվյալների նույնականացում, որոնք նորմալ չեն կամ շեղվում են համակարգում նորմալ պահվածքից: Անոմալիայի հայտնաբերումը ունի տարբեր կիրառություններ կենսաինֆորմատիկայի, պատկերների մշակման, կիբերանվտանգության, տվյալների բազայի անվտանգության ապահովման և այլ ոլորտներում: Обнаружение аномалий означает опознавание редких данных, которые не являются нормальными или отклоняются от нормального поведения в системе. Обнаружение аномалий имеет различные применения в биоинформатике,обработке изображений, кибербезопасности, безопасности для баз данных и т.
Keywords: Mathematical cybernetics; Computer science