Эффективность применения органоминеральных удобрений и микробиологических концентратов в вегетационных опытах с томатом и перцем - Арутюнян, С. С.; Саркисян, К. Ш.; Микаелян, Р. А. (Հայաստանի ԳԱԱ «Գիտություն» հրատ.)
Микробиологические концентраты иранского производства Azoto и Рhosphate Barvar, согласно сертификату, активизируют азотфиксацию из атмосферы и превращают сложные фосфорсодержащие минералы почвы в доступные для растений формы. Вносят их в почву в виде водных растворов. В вегетационных опытах с пропашными культурами урожай томата Лиа в вариантах минеральных и органических (полуперепревший навоз, гранулированный птичий помет и органомикс ORWACO) удобрений в среднем за 3 года составил 475-519, у перца (сорт Нуш-55) – 477-500, а в варианте с концентратами у обеих культур – 453 г/сосуд. В варианте контроль соответственно – 432 и 418 г/сосуд. Իրանական արտադրության միկրոկենսաբանական Azoto և Phosphate Barvar, խտանյութերը ըստ սերտիֆիկատի ակտիվացնում են ազոտֆիքսացիան մթնոլորտից և վերափոխում հողի բարդ ֆոսֆորական հանքանյութերը բույսերի համար մատչելի ձևերի: Դրանք հողի մեջ են մտցվում ջրային լուծույթի տեսքով: Շարահերկ մշակաբույսերի վեգետացիոն փորձերում լոլիկի Լիա սորտի բերքը հանքային և օրգանական (կիսափտած գոմաղբ, հատիկավորված թռչնաղբ և օրգանոմիքս՝ ORWACO) պարարտանյութերի տարբերակներում 3 տարվա միջին տվյալներով կազմել է 475-519, տաքդեղի Նուշ 55 սորտի մոտ՝ 477-500, իսկ երկու մշակաբույսերի խտանյութերի տարբերակում՝ 453 գ/անոթ: Ստուգիչ տարբերակում համապատասխանաբար՝ 432 և 418 գ/անոթ: Microbiological concentrates Azoto and phosphate Barvar of Iranian production according to certificate activate azotfixation from the atmosphere and transform complex phosphoric minerals of the soil to forms accessible to the plants. They are introduced into the soil in the form of water solution. In vegetation experiments of row crops the yield of tomato variety Lia in variants with mineral and organic fertilizers (semi-rotten manure, granulatedbird droppings and organomix, ORWACO) according to 3 years’ average data made 475-519, that of the pepper variety Nush 477-500, and in the consentrates of both crops 453 d/pot. In the control variant it was 432 and 418 g/pot, respectively.
Keywords: Agriculture