Ճագարների փորձարարական վարակումը կոկցիդիոզի հարուցիչներով և դրանց գոյատևումը՝ կախված պահման պայմաններից - Բարսեղյան, Ռ. Է. (Հայաստանի ԳԱԱ «Գիտություն» հրատ.)
Հայաստանում ճագարների էյմերիոզը լայն տարածում ունի։ Մեր կողմից կատարված հետազոտությունները ցույց են տվել, որ 3 ամսեկան ճագարները 3 օրվա ընթացքում վարակվում են էյմերիայի օօցիստներով։ Նրանք միաժամական վարակվում են 8 տեսակ էյմերիայի օօցիստներով՝ E. magna, E. media, E. perforans, E. irresidua, E. coecicola, E. exigua, E. stiedae и E.sp.: Эймериоз кроликов в Армении имеет повсеместное распространение. Проведенные нами исследования показали, что 3-месячные кролики в течение 3-х дней заражаются ооцистами эймерий. Они одновременно заражаются 8 видами ооцист эймерий – E. magna, E. media, E. perforans, E. irresidua, E. coecicola, E. exigua, E. stiedae и E. sp. The eimeriosis of rabbit is widdly spreaded in Armenia. The studies showed that the threemonth-old rabbits were becoming infected with oocysts of Eimeria within three days. They were becoming infected by eight species of Eimeria’s oocysts: E. magna, E. media, E. perforans, E. irresidua, E. coecicola, E. exigua, E. stiedae and E. sp.
Keywords: Animals