Об обнаружении речного окуня Perca fluviatilis (Actinopterygii, Percidae) в изолированном водоеме Араратской области (Армения) - Пипоян, С. Х. (Հայաստանի ԳԱԱ «Գիտություն» հրատ.)
На фоне трансформационных процессов ихтиофауны Армении приводится краткое морфологическое описание речного окуня Perca fluviatilis (L., 1758), обнаруженного в изолированном водоеме Араратской области Армении. Предполагается, что данный вид вселен сюда из других регионов рыболовами-любителями․ Ձկնաշխարհի ձևափոխման համատեքստում բերվում է Հայաստանի Հանրապետության Արարատի մարզի մեկուսացած ջրամբարում որսված գետային պերկեսի Perca fluviatilis (L., 1758) համառոտ ձևաբանական նկարագրությունը: Ենթադրվում է, որ տվյալ տեսակը այլ տարածաշրջաններից բերվել և այստեղ է բաց թողնվել սիրող ձկնորսների կողմից: On the background of the transformation processes of ichthyofauna of Armenia provides morphological short description of common perch Percafluviatilis (L.,1758) found in an isolated reservoir of the Ararat region of Armenia. It is believed that this species was brought in from other regions and imported here by amateur fishermen.
Keywords: Aquaculture; Fisheries