К познанию палеофауны подсемейства Lixinae (Coleoptera, Curculionidae) Сисианской свиты (Южная Армения, ранний плейстоцен) - Марджанян, М. А.; Арутюнян, Р. Г.; Брух, А. А.; Габриелян, И. Г. (Հայաստանի ԳԱԱ «Գիտություն» հրատ.)
Ископаемые остатки долгоносиков подсемейства Lixinae Сисианской свиты относятся к 8 рецентным видам из двух родов: Lixus cardui Olivier,1807, L. bardanae Fabricius, 1781, L. ascanii Linnaeus, 1767, L. incanencens Bohemann, 1836, L. scolopax Bohemann, 1836, L. iridis Olivier, 1807, Larinus inaequalicollis Capiomont et Leprieur, 1874, L. crassus Capiomont et Leprieur, 1874. В Армении виды широко распространены, кроме Larinus crassus и Lixus scolopax, которые обнаружены лишь в Мегри. Սիսիանի ստվարաշերտի Lixinae ենթաընտանիքի երկարակնճիթների բրածո մնացորդները պատկանում են 8 ժամանակակից տեսակների 2 սեռի՝ Lixus cardui Olivier, 1807, L. bardanae Fabricius, 1781, L. ascanii Linnaeus, 1767, L. incanencens Bohemann, 1836, L. scolopax Bohemann, 1836, L. iridis Olivier,1807, Larinus inaequalicollis Capiomont et Leprieur, 1874, L. crassus Capiomont t Leprieur, 1874: Այս տեսակները լայն տարածված են Հայաստանում, բացի Larinus crassus և Lixus scolopax-ից, որոնք հայտնի են միայն Մեղրիում: Fossil weevils of the subfamily Lixinae of the Sisian Suite belong to 8 recent species from 2 genera – Lixus cardui Olivier, 1807, L. bardanae Fabricius, 1781, L. ascanii Linnaeus, 1767, L. incanencens Bohemann, 1836, L. scolopax Bohemann, 1836, L. iridis Olivier 1807, Larinus inaequalicollis Capiomont et Leprieur, 1874, L. crassus Capiomont et Leprieur, 1874. Species are widespread in Armenia, except for L. crassus and Lixus scolopax, which were found only in Meghri.
Keywords: Կենսաբանություն; Բժշկագիտություն; Կենսատեխնոլոգիա; Բուսաբանություն; Կենդանաբանություն; Ֆիզիոլոգիա; Մանրէաբանություն; Կենսաքիմիա; Կենսաֆիզիկա; Գենետիկա