Видовая принадлежность заквасочной культуры лечебно-диетического кисломолочного напитка “Нарине” - Оганесян, Г. Г.; Барсегян, А. А.; Даниелян, Л. В.; Пашаян, М. М. (Հայաստանի ԳԱԱ «Գիտություն» հրատ.)
Ձևաբանական, կուլտուրալ, ֆիզիոլոգիական, կենսաքիմիական և մոլեկուլային գենետիկական տվյալների համաապարփակ վերլուծության հիման վրա Նարինե կաթնաթթվային ըմպելիքի խմորիչ կուլտուրան վերանույնականացվել է որպես Lactobacillus helveticus Ep 317/402: На основании всеобъемлющего анализа морфологических, культурных, физиологических, биохимических и молекулярно-генетических данных исходная культура кисломолочного напитка Нарине Lactobacillus acidophilus Ep 317/402 была повторно идентифицирована как Lactobacillus helveticus Ep 317/402. Based on a detailed analysis of morphological, cultural, physiological, biochemical, and molecular genetic data, the starter culture of the sour milk beverage Narine based on a comprehensive analysis of morphological, cultural, physiological, biochemical and molecular genetic data, the starter of the sour milk beverage Narine Lactobacillus acidophilus Ep 317/402 was re-identified as Lactobacillus helveticus Ep 317/402.
Keywords: Կենսաբանություն; Բժշկագիտություն; Կենսատեխնոլոգիա; Բուսաբանություն; Կենդանաբանություն; Ֆիզիոլոգիա; Մանրէաբանություն; Կենսաքիմիա; Կենսաֆիզիկա; Գենետիկա