Thermodynamic analysis of Hoechst 33258 interaction with poly(rA)-poly(rU) - Vardevanyan, P. O.; Parsadanyan, M. A. (Հայաստանի ԳԱԱ «Գիտություն» հրատ.)
Thermodynamic analysis of Hoechst 33258 interaction with poly(rA)-poly(rU) at the ionic strengths of the solution 0.04, 0.02 and 0.1 M has been carried out. Values of both binding constant (K) and number of nucleotides (n) per binding site were determined from Scatchard’s curves that were obtained based on spectroscopic and electrochemical measurements. Values of changes of enthalpy (ΔH), entropy (ΔS) and free energy (ΔG) were also determined at the complex-formation. Իրականացվել է poly(rA)-poly(rU)-ի հետ Hoechst 33258-ի փոխազդեցության թերմոդինամիկական վերլուծություն լուծույթի 0.04, 0.02 և 0.1 Մ իոնական ուժի դեպքում: Սկետչարդի կորերից, որոնք տացվել են սպեկտրոսկոպիկ և էլեկտրաքիմիական չափումների հիման վրա, որոշվել են կապման հաստատունի (K) և մեկ կապման տեղին ընկնող նուկլեոտիդների թվի (n) արժեքները: Որոշվել են նաև էնթալպիայի (ΔH), էնթրոպիայի (ΔS) և ազատ էներգիայի (ΔG) փոփոխության արժեքները կոմպլեքսագոյացման դեպքում: Проведен термодинамический анализ взаимодействия Hoechst 33258 с poly(rA)-poly(rU) при ионных силах раствора 0.04; 0.02 и 0.1 М. Определены значения констант связывания K и числа нуклеотидов n, приходящих на одно место связывания, из кривых Скетчарда, полученных на основании спектроскопических и электрохимических измерений. Определены также величины изменений энтальпии (ΔH), энтропии (ΔS) и свободной энергии(ΔG) при комплексообразовании․
Keywords: Կենսաբանություն; Բժշկագիտություն; Կենսատեխնոլոգիա; Բուսաբանություն; Կենդանաբանություն; Ֆիզիոլոգիա; Մանրէաբանություն; Կենսաքիմիա; Կենսաֆիզիկա; Գենետիկա