Երթևեկության ինտենսիվության և վնասակար արտանետումների քանակի մաթեմատիկական մոդել (Երևան քաղաքի օրինակի վրա) - Արմենակ Յու. Այվազյան (Изд-во НАН РА)
Աշխատանքում դիտարկվում է Երևան քաղաքի կարևորագույն խնդիրներից մեկը` ավտոմոբիլային տրանսպորտի երթևեկության կազմակերպումը, նպատակ ունենալով փողոցների երթևեկության ինտենսիվության և դրա հետ կապված թունավոր արտանետումների քանակի հաշվարկը և հսկումը: Որպես ելակետային տվյալներ ընդունված է Երևան քաղաքի տիեզերական նկարը, մշակված է համապատասխան տվյալների բազա և ծրագրային ապահովում, որի հիման վրա կարող է կազմվել Երևան քաղաքի տրանսպորտային հոսքերի ծանրաբեռնվածության մասնագիտացված քարտեզը:
Keywords: Mathematics; Computer software