ԳՄԻՍ պիտանիություն գնահատման մաթեմատիկական մոդելները - Վազգեն Ս. Կարապետյան (Изд-во НАН РА)
Այս աշխատանքը բաղկացած է երկու հիմնական մասից. նախ ներկայացված է պիտանի ելքի (yield) խնդիրը ժամանակակից գեր-մեծ ինտեգրալային սխեմաների (ԳՄԻՍ) արտադրությունում: Այնուհետև ներկայացվում են արտադրական խոտանի տեսակարար կշռի գնահատման մաթեմատիկական վիճակագրական մոդելները: Աշխատանքում հիմնական ուշադրությունը դարձվում է անկանոն դեֆեկտների առկայությամբ պայմանավորված խոտանին:
Keywords: Mathematics