Պրոցեսների այլընտրանքային համակցման գործողությունը և նրա իրականացումը - Լևոն Հ. Հայրապետյան (Изд-во НАН РА)
Աշխատանքում դիտարկված է պրոցեսների այլընտրանքային համակցման գործողությունը որոշակի օբյեկտը կողմնորոշված մոդելում: Այն տրված պրոցեսները միավորում է և կառուցում է մեկ նոր պրոցես, որի կատարումը համարժեք է աղբյուր պրոցեսների սինխրոն կատարմանը: Աշխատանքում սահմանված է ալգորիթմ, որը տրված պրոցեսների համար կառուցում է նրանց` ժամանակի տեսակետից օպտիմալ համակցումը: Գնահատված է ալգորիթմի բարդությունը և նկարագրված են իրականացման մանրամասները:
Keywords: Mathematics