Կապուղային ուղեգծման նոր ալգորիթմի մասին - Վարդան Ա. Մանուկյան (Изд-во НАН РА)
Աշխատանքում առաջարկված է ԻՍ նախագծման կապուղային ուղեգծման մի ալգորիթմ, որում օգտագործվում են ոչ-մանհեթենյան լարեր: Ուղեգծման ալգորիթմը հիմնված է զուգահեռ պղպջակային տեսակավորման և տեղափոխությունների վրա: Նախնական արդյունքները ցույց են տալիս, որ կապուղային ուղեգծման այս դասը բնութագրվում է ավելի փոքր լայնությամբ, քան Մանհեթենյան մոդելի օգտագործման դեպքում:
Keywords: Մաթեմատիկա; Ալգորիթմ