Возможности увеличения инвестиционного потенциала Республики Армения - Саяд Амбарцумович Петросян (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Ներդրումային ներուժը (կամ «տարածաշրջանի ներդրումային տարողությունը») ձևավորվում է ներդրումների իրականացման օբյեկտիվ նախադրյալներից, և կախված է ինչպես ներդրման օբյեկտների և ոլորտների բազմազանությունից, այնպես էլ երկրի սոցիալ-տնտեսական վիճակից: Մանրամասնորեն վերլուծելով Հայաստանի ներդրումային ներուժը, հոդվածի հեղինակը գտնում է, որ Հայաստանի Հանրապետությունն օժտված է անհրաժեշտ ներդրումային հնարավորություններով:Ներկայացված են այդ ներուժի պահպանման և զարգացման հիմնական ուղիները:The investment potential (or “investment capacity of a region”) is shaped by objective preconditions to make investments and depends on diversity of both investment objects and sectors, and the state of socio-economic development of the nation. By thoroughly analyzing the investment potential of Armenia the author of the article finds that Republic of Armenia has the required opportunities. The article presents the main directions to maintain and develop that potential.
Keywords: Экономика; Общественные науки