Death and burial motifs in the Armenian folklore plots - Khemchyan, Ester (ՀՀ ԳԱԱ «Գիտություն» հրատ.)
В вариантах сюжетов об Александре Македонском в армянском фольклоре значительное место занимают мотивы смерти и погребения. Эти мотивы присутствуют также в рассказах его биографов, где правдивое изложение переплетается с различными фольклорными сюжетами. В историографических источниках представлено несколько вариантов о смерти Александра. Հայ բանահյուսության ալեքսանդրյան սյուժեների տարբերակներում զգալի տեղ են գրավում Ալեքսանդրի մահվան և թաղման մոտիվները: Այս մոտիվներն առկա են նաև Ալեքսանդրի կենսագիրների պատմություններում, որտեղ ճշմարտացի իրողություններին հավելվել են ժողովրդական տարբեր թափառիկ զրույցներ: Պատմագիտությունը դիտարկել է Ալեքսանդրի մահվան մի քանի վարկած, որոնք ուղեկցվում են կանխագուշակությունների ու նախանշանների շարքով:
Keywords: Criticism