Les caractéristiques stylistiques et iconographiques de la gravure «L' Annonciation de la Vierge Marie» dans les publications des Vanandetsi - Simonyan, Arpine (ՀՀ ԳԱԱ «Գիտություն» հրատ.)
Из основанных в Европе в XVII–XVIII вв. армянских типографий особого внимания заслуживает типография, действовавшая в столице Голландии Амстердаме. Книги на армянском языке стали издаваться в Амстердаме в 1660 гг. и, с небольшим перерывом, это продолжалось вплоть до 1716 года. Ամստերդամում հայերեն գրքերի տպագրությունը սկսվելով 1660 թ., առժամանակյա դադարից հետո շարունակվել է մինչև 1716 թ., ապա ավարտվել ընդմիշտ: «Սուրբ Էջմիածին և Սուրբ Սարգիս» տպարանի պատմության մեջ իրենց հրատարակչական գործունեությամբ առանձնանում են Գողթն գավառի Սբ. Խաչ վանքի եպիսկոպոս Թովմաս Վանանդեցի Նուրիջանյանը և նրա զարմիկներ Մատթեոսը, Ղուկասը, Միքայելը
Keywords: Fine Arts