Сравнительный анализ причин и предпосылок Геноцида армян и Руандийского геноцида - Марукян, Армен (ՀՀ ԳԱԱ «Գիտություն» հրատ.)
Հայոց ցեղասպանության և Ռուանդայի ցեղասպանության պատճառներում և նախադրյալներում առկա բազմաթիվ ընդհանրություններից բացի, որոնք պայմանավորված են ցեղասպանություն հանցագործության էությամբ, նկատելի են նաև էական տարբերություններ, որոնք պայմանավորված չեն միայն ժամանակի ու տարածության գործոններով: Անշուշտ, Հայոց ցեղասպանությունը և Ռուանդայի ցեղասպանությունն իրագործվել են տարբեր ժամանակաշրջաններում ու տարածաշրջաններում, ինչն, անկասկած, ազդել է այդ նույնօրինակ հանցագործությունների պատճառների և նախադրյալների վրա: Apart from the similarities found in the causes and preconditions of the Armenian Genocide and Rwandan Genocide, being conditioned by the criminal essence of genocide itslef there exist a number of significant differences that are not related to time and space․
Keywords: История