Рентгеновская френелевская осевая голография с использованием трехблочного интерферометра из френелевских зонных пластин - Арутюнян, Л. А.; Балян, М. К. (Հայաստանի ԳԱԱ)
Предложена схема реализации френелевской осевой голографии для области жесткого рентгеновского излучения. Схема основана на трехблочном интерферометре из френелевских зонных пластин. В качестве тестового объекта для численного моделирования, рассмотрен трафарет, с напечатанным на ней текстом «X-RAY OPTICS». Хотя качество восстановленного изображения ограничено, что следовало ожидать при осевой голографии, оно вполне достаточно для четкого отображения указанного текста. Առաջարկված է ֆրենելյան առանցքային հոլոգրաֆիայի իրականացման սխեմա, ճառագայթման ռենտգենյան տիրույթի համար։ Սարքի հիմքում ընկած է ֆրենելյան գոտիական թիթեղներից բաղկացած եռաբլոկ իներֆերաչափ։ Թվային մոդելավորման համար, որպես թեստային օբեկտ դիտարկված է տրաֆարետ, որի վրա տպված է ‘X-RAY OPTICS’ տեքստը։ Չնայած վերականգնված պատկերի որակը սահմանափակ է, ինչը սպասելի էր առանցքային հոլոգրաֆիայի դեպքում, այն միանգամայն բավարար է նշված տեքստը հստակ արտապատկերելու համար։ An experimental setup for X-ray on-axis Fresnel holography is suggested. It is based on three-block Fresnel zone plate interferometer. As a test object, for numerical simulation, a stencil with the text ‘X-RAY OPTICS’ printed on it is considered. Although the quality of the reconstructed image is limited, which should be expected in case of on-axis holography, it is still good enough for clear imaging of the text mentioned.
Keywords: Physics