Экспериментальное исследование фитонимов в компаративных единицах (на материале русского и армянского языков) - Рафаелова, Кристине
Հոդվածում համադրվում են հոգելեզվաբանական փորձի արդյունքում հայոց և ռուսաց լեզուներով ստացված համեմատական դարձվածքները: Ստացված նյութի հիման վրա կարելի է հետևություն անել, որ բուսանունները կարևոր տեղեկություններ են հաղորդում երկու ազգերի յուրօրինակ աշխարհայացքի մասին: The article deals with investigation of comparative constructions including phitonyms as one of the elements in the Russian and Armenian languages, witch were analyzed in the ethnophsycholingvistical experiment. The received material makes us sure that phitonyms are very important as a holder of information on national peculiarities in worldviews of both nations
Keywords: Языкознание; Армянский язык