Դիտարկումներ Գնթունյաց իշխանների տիրույթների մասին՝ ըստ արձանագիր և մատենագիր աղբյուրների - Միրիջանյան, Դիաննա; Աղայան, Սոսե (ՀՀ ԳԱԱ Հնագիտության և ազգագրության ինստիտուտ)
Նիգ գավառում Գնթունիների ակտիվ շինարարական գործունեության մասին են խոսում վիմական տվյալները, որոնք պահպանվել են հոգևոր կառույցների պատերին: Գնթունիների տիրույթների հստակեցման համար կարևոր նշանակություն ունեն նաև նրանց տապանաքարերը։ Based on the inscriptions on the gravestones of the representatives of the princely house of Gntuni this article aims to present the domains of Gntuni rulers, who were the owners of Nig canton of Ayrarat province. Статья посвящена описанию доменов Гнтуни, владельцев гавара Ниг в провинции Айрарат, основываясь на надгробия представителей княжеского дома. В исторических источниках княжеский дом Гнтуни впервые упоминается у Мовсеса Хоренаци, который локализует их владения в гаваре Ниг.
Keywords: Archaeology; Epigraphy; Medieval History