Սիմեոն Բեթ-Արշամացու կյանքն ու գործունեությունն ըստ ասորական սկզբնաղբյուրների - Խմբ.՝ Առաքել Առաքելյան (1944-1948); Լևոն Կիսիբեկյան (1948-1950); Աշոտ Աբրահամյան (1950-1955); Առաքել Առաքելյան (1955-1956); Արթուն Հատիտյան (1956-1982); Պարգեւ Շահբազյան (1983-1984); Երվանդ Մելքոնյան (1985-1993); Տ. Ասողիկ եպս. Արիստակեսյան (1994-1996); Տ. Բագրատ աբղ. Գալստյան (1996-1998); Մարիամ Վարդանյան (պաշտոնակատար) (1998-1999); Տ. Արշակ աբղ. Խաչատրյան (պաշտոնակատար) (1999); Անդրանիկ Զեյթունյան (2000-2001); et al. (Մայր Աթոռոյ Սրբոյ Էջմիածնի)
Один из епископов Сирийской Православной Церкви Симеон Бет-Аршамский в период теологических споров VI века, с целью утверждения православной антинесторианской христосологии, участвовал в Первом Двинском Соборе 506г., созванном католикосом Бабкеном Первым Вотмсеци. Simeon Bet-Arshamatsi, one of the bishops of the Syrian Orthodox Church, during the theological polemics of the 6th century, with the aim of confirming the anti-Nestorian orthodox Christology, took part in the first Synode of Dvin in 506 convened by Catholicos Babken I Votmesetsi.
Keywords: Biography; Auxiliary Sciences of History; Christianity