Peace Doctrine of Nerses of Lambron - Fr. Adam Makaryan (Մայր Աթոռոյ Սրբոյ Էջմիածնի)
Ներսես Լամբրոնացին Հայ Առաքելական Սուրբ Եկեղեցու 12-րդ դարի նշանավոր հոգեւորականներից է, հայտնի է որպես աստվածաբան, ուսուցիչ, թարգմանիչ, երաժիշտ, ապրել է ճգնակյաց կյանքով: Իր մեծության եւ նշանակալի գործունեության համար համեմատվել է Պողոս առաքյալի հետ, նրան կոչում էին երկրորդ Պողոս առաքյալ: Нерсес Ламбронский один из выдающийся священнослужителей 12-ого века Армянской Апостольской Церкви, известен как богослов, учитель, переводчик, композитор, жил отшельнической жизнью. Зе его величие и многозначительную деятельность его сравнивали с апостолом Павлом и звали вторым апостолом Павлом.
Keywords: Biography; Armenian church; Auxiliary Sciences of History; Christianity; History of the Armenian Church; Doctrinal Theology