Ն.Ս.Օ.Տ.Տ. Գարեգին Բ. Ամենայն հայոց կաթողիկոսի գործունեությունը հոգևոր-կրթական ոլորտում - Խմբ.՝ Առաքել Առաքելյան (1944-1948); Լևոն Կիսիբեկյան (1948-1950); Աշոտ Աբրահամյան (1950-1955); Առաքել Առաքելյան (1955-1956); Արթուն Հատիտյան (1956-1982); Պարգեւ Շահբազյան (1983-1984); Երվանդ Մելքոնյան (1985-1993); Տ. Ասողիկ եպս. Արիստակեսյան (1994-1996); Տ. Բագրատ աբղ. Գալստյան (1996-1998); Մարիամ Վարդանյան (պաշտոնակատար) (1998-1999); Տ. Արշակ աբղ. Խաչատրյան (պաշտոնակատար) (1999); Անդրանիկ Զեյթունյան (2000-2001); et al. (Մայր Աթոռոյ Սրբոյ Էջմիածնի)
Не оценимы усилия Его Святейшества Католикоса Всех Армян на ниве организации бесперебойной работы духовно-просветительских учебных заведений и их дальнейшего развития. Образование и просвещение, которые он всегда считал одной из первостепенных задач своей деятельности, постоянно находятся в центре внимания Его Святейшества. His Holiness’ efforts are valuable in the spheres of organizing the persistent activity of spiritual-educational institutions and of providing their further development. The education has always been important for His Holiness, and it has been a priority in his activity.
Keywords: Armenian church; Christianity