Antibacterial and antimonoaminoxidase properties of new spyrooxoindolines - S. A. Pogosyan; Harutyunyan, A. A.; M. V. Pogosyan; A. S. Grigoryan; R. V. Paronikyan; H. M. Stepanyan (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Antibacterial and antimonoamineoxidase properties of new substituted spiro[chromene4,3'-indolines] and spiro[indoline-3,4'-pyrano[3,2-h] quinolines] were studied. The antibacterial properties were studied in relation to four strains of gram-positive and gram-negative bacteria, and antimonoamine oxidase – in 50% rat brain homogenate. The correlation between the antibacterial and antimonoamineoxidase activities of the synthesized compounds and the biological properties of compounds with a lipophilicity coefficient (logP) and molecular refraction (MR) were studied. Հետազոտվել են տեղակալված նոր սպիրո[քրոմեն-4,3/ -ինդոլինների] և սպիրո[ինդոլին-3,4/ պիրոնո[3,2-h]քինոլինների] հակաբակտերիալ և հակամոնոամինոօքսիդազային հատկությունները: Հակաբակտերիալ հատկությունները հետազոտվել են գրամբացասական և գրամդրական չորս շտամների նկատմամբ, իսկ հակամոնոամինոօքսիդազայինները` առնետների ուղեղի 50 տոկոսանոց հոմոգենատի նկատմամբ: Ուսումնասիրվել է սինթեզված միացությունների հակաբակտերիալ և հակամոնոամինոօքսիդազային հատկությունների և միացությունների կենսաբանական հատկությունների հարաբերակցությունը լիպոֆիլության գործակցի (logP) և մոլեկուլային ռեֆրակցիայի միջև: Исследованы антибактериальные и антимоноаминооксидазные свойства новыx замещеннныx спиро[xромен-4,3'-индолинов] и спиро[индолин-3,4'-пирано[3,2-h] xинолинов]. Антибактериальные свойства изучены в отношении четырех штаммов грамположительных и грамотрицательных бактерий, а антимоноаминооксидазные _ в 50 %-ном гомогенате мозга крыс. Изучена корреляция между антибактериальной и антимоноаминооксидазной активностью синтезированных соединений и биологическими свойствами соединений с коэффициентом липофильности (logP) и молекулярной рефракцией.
Keywords: Biology; Biochemistry