Некоторые экологические аспекты применения гербицида миура на посевах моркови - А. Л. Балаян; Г. Л. Терлемезян; С. М. Саркисян (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Изучена динамика детоксикации гербицида миура в дозах 0,8 и 1,2 л/га в листьях, корнеплодах моркови и почве. Установлено, что “срок ожидания” препарата составляет 15 дней, после которого он не представляет опасности для здоровья населения и окружающей среды. А доза 1,2 л/га способствует улучшению основных биохимических показателей урожая. Ուսումնասիրվել է հերբիցիդ միուրայի 0,8 և 1,2 լ/հա չափաքանակների թունազրկման դինամիկան գազարի տերևներում, արմատապտուղներում և հողում: Հաստատվել է, որ պատրաստուկի «սպասման ժամկետը» կազմում է 15 օր, որից հետո այն վտանգ չի ներկայացնում բնակչության առողջության և շրջակա միջավայրի համար: Իսկ 1,2 լ/հա չափաքանակը նպաստում է բերքի հիմնական կենսաքիմիական ցուցանիշների լավացմանը: The dynamics of detoxication of herbicide miura in the cases 0.8 and 1.2 l/ha dosages in carrot leaves, root-crops and in soil has been studied. It was revealed, that the “waiting period” for miura is 15 days, after which it isn’t dangerous for people’s health and for the environment. The dosage 1.2 l/ha helps to improve the main biochemical indices of carrot crop.
Keywords: Biology; Ecology