Молекулярно-генетическая идентификация одноклеточных зеленых микроводорослей семейства Chlorellaceae - Н. К. Калантарян (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
С помощью молекулярно-генетических методов с использованием анализа генов рДНК исследованы лабораторные культуры Chlorella vulgaris Pa-001 и Ch. pyrenoidosa Pa-002, отобранные из различных образцов водных экосистем. Մոլեկուլային-գենետիկական մեթոդների օգնությամբ և ռԴՆԹ գեների վերլուծության օգտագործմամբ անալիզի են ենթարկվել Chlorella vulgaris Pa-001 և Ch. pyrenoidosa Pa-002 լաբորատոր կուլտուրաները, որոնք ընտրվել են տարբեր ջրային էկոհամակարգերի նմուշներից: The laboratory cultures of Chlorella vulgaris Pa-001 and Ch. pyrenoidosa Pa-002 selected from various samples of aquatic ecosystems have been analyzed by molecular genetic methods and analysis of rDNA genes.
Keywords: Biology; Molecular Biology