Попытка предупреждения экспериментального стрептозотоцинового диабета - Р. Г. Камалян; Р. С. Хачатрян; Н. Х. Хачатрян (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Добавление в корм в течение месяца монтморилонита и β-аланина с ингибитором ГАМК-Т этаноламин-О-сульфатом (ЭОС) с питьевой водой предотвращает гипергликемический эффект внутрибрюшинного введения химического диабетогена стрептозотоцина. Մոնտմորիլոնիտային կերակրային հավելումը և խմելու ջրի հետ β-ալանինի և ԳԱԿԹ-տրանսամինազի արգելակիչ էթանոլամին-Օ-սուլֆատի ներմուծումը 1 ամսվա ընթացքում կանխում է քիմիական շաքարախտածին ստրեպտոզոտոցինի ներորովայնային ներարկման հիպերգլիկեմիկ ազդեցությունը: The administration of montmorilonit with food and β-alanine and GABA-T inhibitor ethanolamine-O-sulfate (EOS) with water to rats prevents the hyperglycemic effect of chemical diabetogen streptozotocin intraperitoneal injection.
Keywords: Biology; Botany