Օրգանոմիքսի և կենսահեղուկի տարբեր չափաքանակների կիրառման ժամկետների ազդեցությունը կարտոֆիլի բերքի քանակի և որակական ցուցանիշների վրա - Մ. Հ. Գալստյան; Զ. Հ. Հովեյան; Լ. Լ. Սիմոնյան; Ե. Ա. Թումանյան (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Բերված են Արարատի մարզի Մասիսի տարածաշրջանի ոռոգելի մարգագետնային գորշ կիսաանապատային հողերի պայմաններում մշակվող կարտոֆիլի տնկարկներում օրգանոմիքս օրգանական պարարտանյութի և կենսահեղուկի տարբեր չափաքանակների և կիրառման ժամկետների ազդեցության վերաբերյալ դաշտային ու լաբորատոր հետազոտությունների արդյունքները:Приведены результаты полевых и лабораторных исследований влияния различных доз и сроков применения органического удобрения органомикс и биожидкости в посевах картофеля, возделываемого на орошаемых бурых луговых полупустынных почвах в условиях Масисского региона Араратского марза.The results of field and laboratory studies on the impact of different dosages and application times of organic fertilizer organomix and bio-liquid on potato sowings cultivated in irrigated brown meadow semi-desert soils of the Masis province in Ararat region /marz/ are introduced in this paper.
Keywords: Agriculture; Plants