Երևանյան լճի և Ախպարա ջրամբարի էկոլոգոսանիտարական վիճակի գնահատումը - Հ. Հ. Կոբելյան (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
2015-16թթ. Երևանյան լճում և Ախպարա ջրամբարում իրականացվել են մանրէաբանական ուսումնասիրություններ: Մանրէաբանական ցուցանիշների հիման վրա կատարվել է ջրի որակի գնահատում: Հետազոտության արդյունքում պարզվել է, որ կոմունալ կենցաղային հոսքաջրերով առավել աղտոտված է Երևանյան լիճը: В 2015-16 гг. были проведены микробиологические исследования в Ереванском озере и водохранилище Ахпара. На основе микробиологических показателей проведена оценка качества воды. Результаты исследования показали, что Ереванское озеро более загрязненo коммунально-бытовыми сточными водами. In 2015-16 the microbiological investigations of the Lake Yerevan and Akhpara reservoir have been conducted. Based on the microbiological indexes an assessment of the water quality has been conducted. According to the results the Lake Yerevan reaches was more polluted by municipal wastewater.
Keywords: Biology; Hydrobiology