Свободноживущие инфузории в нижнем течении рек Аргичи и Масрик и их роль в биоиндикации - Ж. Г. Мкртчян (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Исследованы сообщества планктонных инфузорий нижнего течения рек Аргичи и Масрик. Изучены видовой состав инфузорий и сезонная динамика показателей количественного и качественного состава. Дана эколого-санитарная оценка качества воды исследованных притоков озера Севан.Կատարվել է Սևանա լճի հիմնական վտակների ստորին հոսանքի պլանկտոնային ինֆուզորիաների ոսումնասիրություն: Հետազոտվել են ինֆուզորիաների տեսակային կազմը, քանակական և որակական ցուցանիշների սեզոնային դինամիկան: Տրվել է Արգիճի և Մասրիկ գետերի ջրի որակի էկոլոգո-սանիտարական գնահատականը: Planktonic infusoria communities of the main tributaries downstream of Lake Sevan have been investigated. The species composition, seasonal dynamics of the qualitative and quantitative parameters of planktonic infusoria have been studied. Ecological sanitary state of the Argichi and Masrik rivers were assessed.
Keywords: Biology; Zoology; Hydrobiology