Study of plant root system in natural grasslands of Mt. Aragats - T. A. Sargsyan (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Vertical belts of south-west slope of Mt. Aragats. It is well-known, that the production rate and stability of mountain pastures and hayfields are mainly determined by the capacity of plant root system. Աշխատանքը նվիրված է Արագած լեռան հարավ-արևմտյան լանջի ուղղաձիգ գոտիականության երկայնքով բույսերի ստորգետնյա զանգվածի փոփոխման ուսումնասիրմանը: Հայտնի է, որ լեռնային արոտների և խոտհարքների արդյունավետության մակարդակը ու կայունությունը հիմնականում պայմանավորված է բույսերի արմատային համակարգի հզորությամբ: Работа посвящена исследованию изменений подземной биомассы растений вдоль вертикальных поясов юго-западного склона горы Арагац. Известно, что уровень продуктивности и устойчивость горных пастбищ и сенокосов в основном определяются мощностью корневой системы растений.
Keywords: Agriculture; Biology