Կանաչ միկրոջրիմուռներից կարոտինոիդների կենսասինթեզի օրինաչափությունների ուսումնասիրումը - Լ. Հ. Սաղաթելյան; Ա. Ռ. Սարգսյան; Վ. Բ. Գոգինյան (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Ուսումնասիրվել են տարբեր սթրես գործոնների ազդեցության պարագայում Հայաստանի ջրերից անջատված միաբջիջ կանաչ միկրոջրիմուռների կողմից կարոտինոիդների սինթեզի օրինաչափությունները: Изучали синтез каротиноидных пигментов новыми штаммами культур зеленых од-ноклеточных микроводорослей, выделенных из вод Армении в условиях воздействия различных внешних стресс-факторов. Определены качественный и количественный составы синтезированных каротиноидов.The investigation is devoted to the study of the synthesis of carotenoid pigments by new strains of cultures of green unicellular microalgae isolated from Armenian aquatic habitats under the influence of various external stress factors. Qualitative and quantitative compositions of synthesized carotenoids were determined.
Keywords: Biology; Hydrobiology