Сезонная динамикa продуктивности сенокосов и качественные показатели кормовых ресурсов общины Гергер Республики Арцах - Б. Х. Межунц; А. В. Саргсян; М. С. Саргсян (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Обобщены результаты исследований формирования урожая сенокосов и химический состав кормов, используемых в стойловом периоде кормления в общине Гергер Республики Арцах. Показано, что исследуемые сенокосы отличаются высокой продуктивностью и богаты ценными злаковыми и бобовыми растениями. Ամփոփված են Արցախի Հանրապետության Հերհեր համայնքի խոտհարքների բերքի ձևավորման և մսուրային շրջանում օգտագործվող կերերի քիմիական կազմի ուսումնասիրման արդյունքները: Ցույց է տրվել, որ ուսումնասիրված խոտհարքներն առանձնանում են բարձր արդյունավետությամբ և հարուստ են արժեքավոր հացազգի և բակլազգի բույսերով: The results of study on հayfields’ yield formation and chemical composition of fodders used in stallfeeding period in Herher community of Artsakh Republic were summarized. It was shown that the studied grasslands were high productive and rich with valuable grass and legume plants.
Keywords: Biology; Ecology