Ազոտական պարարատանյութերի աճող չափաքանակների կիրառման ազդեցությունը հաճարի բերքատվության վրա Սիսիանի տարածաշրջանի անջրդի պայմաններում - Ռ. Ռ. Մանուկյան; Ա. Բ. Շողունց (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Ուսումնասիրվել է P60K60 ֆոնի վրա ազոտի 30, 60, 90 և 120 կգ/հա նորմաների կիրառման ազդեցությունը հաճարի Triticum boeticum բույսերի աճի, զարգացման, բերքատվության և բերքի որակական որոշ ցուցանիշների վրա: Պարզվել է, որ Սիսիանի անջրդի շագանակագույն, սննդատարրերով աղքատ հողային պայմաններում P60K60 ֆոնի վրա ազոտի կիրառման լավագույն նորման 60 կգ/հա-ն է: Изучалось влияние возрастающих норм азотных удобрений на фоне P60K60 на рост, развитие, урожайность и некоторые качественные показатели полбы Triticum boeticum. Установлено, что для каштановых, богарных, слабо обеспеченных питательными элементами почвах на фоне P60K60 наилучшей нормой азота является 60 кг/га. The influence of increasing nitrogen fertilizer rates against P60K60 on growth, development, yield and some qualitative indicators of common rye Triticum boeticum was studied. It was revealed that in chestnut, rain-fed, nutrient-poor soils on the background of P60K60, the best nitrogen norm is 60 kg/ha.
Keywords: Plants; Agriculture