Հոմեոպաթիայի տեսական հիմնավորման հայեցակարգ - Ռ. Հ. Հակոբյան (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Սույն հոդվածում առաջարկվում է հոմեոպաթիայի տեսական հիմնավորման հայեցակարգ: Ջրի մոլեկուլների կողմից ջրածնական կապերի շնորհիվ լուծված նյութի մոլեկուլները ներառնվում են դրանց նկատմամբ տարածական, էլեկտրամագնիսական և այլ տեսակետներից կոմպլեմենտար (ներդաշնակ) հիդրոբյուրեղավանդակների մեջ: В данной статье предлагается концепция теоретического обоснования гомеопатии. Молекулы воды с помощью водородных связей комплементарнօ ассоциируются вокруг молекул растворенного вещества, создавая гидрокристаллические решетки – клатраты (супрамолекулы). The paper presents the concept of theoretical justification of homeopathy. Water molecules are associated around the solute molecules by means of hydrogen bounds forming complementary hydro-crystalline lattices – clatrates (supramollecules).
Keywords: Medicine