Психофизиологическое определение типов характера спортсменов с применением полиграфа - К. А. Панчулазян; А. А. Арутюнян; М. Р. Асатрян (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Разработана адаптированная к специфике спорта интегральная модифицированная система психофизиологического определения типов характера спортсменов с применением полиграфа. Комплексный психофизиологический опрос с применением полиграфа позволяет выявлять индивидуальные биологические особенности, функциональные нарушения нервной системы и формировать положительную психофизическую мобилизационную готовность спортсменов. Մշակված է սպորտին յուրահատուկ ադապտացված, մարզիկների բնավորության տեսակների հոգեֆիզիոլոգիական որոշման ինտեգրալ մոդիֆիկացված համակարգ պոլիգրաֆի կիրառմամբ: Պոլիգրաֆի կիրառմամբ կոմպլեքսային հոգեֆիզիոլոգիական հարցումը թույլ է տալիս բացահայտել անհատական կենսաբանական առանձնահատկությունները, նյարդային համակարգի ֆունկցիոնալ խանգարումները և ձևավորել մարզիկների դրական հոգեֆիզիկական մոբիլիզացիոն պատրաստությունը: The integrated modified system of psycho-physiological determination of types of character of athletes with application of polygraph is developed by adapting to the specifics of the sport. Complex psycho-physiological survey using a polygraph allows us to identify individual biological features, functional disorders of the nervous system and forming positive psychophysical mobilization readiness of athletes.
Keywords: Biology; Physiology