Ֆոսֆորական և կալիումական պարարտանյութերի ֆոնի վրա ազոտական պարարտանյութի կիրառման ժամկետների ազդեցությունը աշնանացան ցորենի որոշ ցուցանիշների վրա - Մ. Հ. Գալստյան; Գ. Գ. Թունյան; Գ. Ս. Սանթրոսյան (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Ներկայացված են 2016-2017 թթ. ընթացքում Կոտայքի մարզի Հրազդանի տարածաշրջանի պայմաններում ֆոսֆորական և կալիումական պարարտանյութերի ֆոնի վրա ազոտական պարարտանյութի կիրառման ժամկետների ազդեցությունն աշնանացան ցորենի տնտեսա-էկոլոգիական ցուցանիշների վրա կատարված ուսումնասիրությունների արդյունքները: Ստացված արդյունքներն առաջարկվում են ներդնել տարածաշրջանի ֆերմերային տնտեսություններում մշակվող աշնանացան ցորենի ցանքերում: Изучалось влияние сроков внесения азотного удобрения на фоне фосфорного и калийного удобрений на хозяйственно-экологические показатели озимой пшеницы. Опыты проводились в 2016-2017 гг. в условиях Разданского региона Котайкского марза. Полученныe результаты рекомендуются для применения в посевах озимой пшеницы, возделываемой фермерскими хозяйствами региона. The study data on the impact of application periods of the nitrogenous fertilizer in the background of phosphorus and potassium fertilizers in conditions of Hrazdan province at Kotayk region in 2016-2017 on the economic-ecological indicators of winter wheat are presented in the article. The obtained results are recommended to invest into the winter wheat sowings cultivated by the farmers of the region.
Keywords: Agriculture; Biology