Սևանա լճի ֆիտոպլանկտոնի զարգացման առանձնահատկությունները 2015 թ. - Հովսեփյան, Ա. Ա. (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
2015 թ. շարունակվել են Սևանա լճի ստացիոնար խորջրյա կայաններում ֆիտոպլանկտոնային համակեցության որակական և քանակական ցուցանիշների ուսումնասիրությունները: Համակեցությունում դիտվել են դիատոմային ջրիմուռների որակական գերակայում, ֆիտոպլանկտոնի թույլ քանակական զարգացում, մի շարք տեսակների դերի փոփոխություն:В 2015 г. продолжалось исследование качественных и количественных показателей фитопланктонного сообщества в стационарных глубоководных станциях оз. Севан. В сообществе прослеживалось качественное превалирование диатомовых водорослей, наблюдалось слабое количественное развитие фитопланктона, изменение роли некоторых видов. In 2015, investigation of qualitative and quantitative parameters of phytoplankton community at deepwater sampling points of Lake Sevan was continued. Diatom algae was a qualitatively dominant group in the community; there was a weak quantitative development of phytoplankton, and some changes in the role of certain species.
Keywords: Agriculture; Aquaculture; Fisheries; Angling; Biology; Hydrobiology