Հրազդան գետի ջրի որակի գնահատումն ըստ մանրէաբանական ցուցանիշների - Հ. Հ. Կոբելյան (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
2015 թ. Հրազդան գետի տարբեր դիտակետերում կատարվել են մանրէաբանական ուսումնասիրություններ: Սապրոֆիտ մանրէների և կոլի-ինդեքսի հիման վրա կատարվել է ջրի որակի գնահատում: Հետազոտության արդյունքում պարզվել է, որ գետի ստորին հոսանքում ջուրն աղտոտված է կոմունալ կենցաղային հոսքաջրերով: В 2015г. проведены микробиологические исследования на разных станциях р.Раздан. На основе количества сапрофитных бактерий и коли-индекса проведена оценка качества речной воды. Результаты исследования показали, что речная вода в нижнем течении загрязнена коммунально-бытовыми сточными водами. In the 2015 microbiological investigations at the different sampling points of River Hrazdan have been conducted. Based on the number of saprophytic bacteria and Coli index an assessment of the river water quality has been conducted. According to the results the river water in the lower streams was polluted by municipal wastewater.
Keywords: Biology; Hydrobiology