Влияние магнитного поля и торфа на начальные фазы развития фасоли обыкновенной Phaseolus vulgaris L - В. Р. Саркисян (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
В работе исследуется влияние биологически активной капсулы (БАК), то есть сочетанного и дистанционного влияния ниодимовых магнитов и торфа на Phaseolus vulgaris L. Известно, что растения в природе ориентируются в направлении южного магнитного полюса, поэтому было бы интересно выяснить, как поведут себя они в случае применения БАК. Целью данного исследования является поиск новых методических подходов, способствующих повышению урожайности Phaseolus vulgaris L. Աշխատանքում ուսումնասիրվել է կենսաբանորեն ակտիվ պարկուճի (ԿԱՊ), այսինքն նիո-դիմային մագնիսի և տորֆի համակցված և հեռահար ազդեցությունը լոբու Phaseolus vulgaris L.-ի վրա: Հայտնի է, որ բնական պայմաններում զարգացող բույսերը կողմնորոշվում են դեպի հարավային մագնիսական բևեռ՝ այդ իսկ պատճառով հետաքրքիր է պարզել թե ինչպես իրենց կդրսևորեին բույսերը ԿԱՊ-ի կիրառման դեպքում: Տվյալ հետազոտության նպատակն է գտնել նոր մեթոդաբանական մոտեցումներ, որոնք կնպաստեին Phaseolus vulgaris L.-ի բերքատվության բարցրացմանը: The effect of biologically active capsules (BAC) - combined, and at the same time, remote influence of neodymium magnets and peat on Phaseolus vulgaris L. was investigated. It is known that plants emerging in nature, oriented towards the south magnetic pole, so it would be interesting to find out how plants behave upon use of the BAC. The aim of this study is to search for new methodological approaches allowing for more productivity of Phaseolus vulgaris L. The number of germinated plants, the average length of the stem, and the biomass of the aerial part of the bean plants in the last day of the experiment were explored.
Keywords: Biology; Physiology