17β-estradiol attenuates the LPS-induced inflammatory response in whole blood cells culture - A. Martirosyan (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Estradiol belongs to a family of steroid hormones that primarily controls the reproductive system. 17β-estradiol (E2) is the predominant and most biologically active estrogen. Growing evidences suggest that E2 may have a regulatory effects on immune system and can directly influence the function if cell-mediated immunity. Эстрадиол относится к группе стероидных гормонов, которые главным образом контролируют репродуктивную систему. 17β-эстрадиол (E2) является одним из основных и наиболее биологически активных эстрогенов. Накопленные свидетельства указывают на то, что E2 способен оказывать регуляторный эффект на имунную систему и способен непосредственно воздействовать на функционирование клеточного звена иммунитета. Էստրադիոլը պատկանում է ստերոիդային հորմոնների ընտանիքին, որի առանցքային դերը վերարտադրողական համակարգի աշխատանքի կարգավորումն է: Էստրոգեն հորմոնի հիմնական և կենսաբանորեն առավել ակտիվ ձևը հանդիսանում է 17β էստրադիոլը (E2): Մի շարք հետազոտություններ ցույց են տվել, որ E2-ն կարող է ունենալ կարգավորիչ ազդեցություն իմունային համակարգի վրա և անմիջականորեն ազդել բջջային միջնորդավորված իմունային պատասխանի վրա:
Keywords: Biology