Анатомическое строение цветоносов некоторых видов рода Scilla, произрастающих в Армении - А. Л. Ачоян (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
В статье представлены результаты исследований анатомического строения цветоносов 5 видов рода Scilla, произрастающих на территории Армении. Результаты показали, что цветоносы изученных видов отличаются друг от друга своим анатомическим строением, и данное отличие может использоваться как систематический признак. Հոդվածում ներկայացված են Scilla ցեղի Հայաստանում աճող 5 տեսակների ծաղկասլաքների անատոմիական կառուցվածքի ուսումնասիրության արդյունքները: Արդյունքներից երևում է, որ հետազոտված տեսակների ծաղկասլաքները տարբերվում են միմյանցից իրենց անատոմիական կառուցվածքով, և տվյալ տարբերությունը կարող է կիրառվել որպես կարգաբանական հատկանիշ: The article presents investigations on the scape anatomical structure of 5 Scilla species, growing in Armenia. The results show that the scapes of species differ by the anatomy and this feature can be used for systematics of studied species.
Keywords: Biology; Botany