Մացառային ծագման Ailanthus altissima և Robinia pseudoacacia ինվազիվ ծառատեսակների ֆիզիոլոգիական որոշ առանձնահատկությունները Երևանի կանաչ տնկարկներում - Զ. Մ. Պառավյան (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Մեր կողմից առաջին անգամ կատարվել է Երևանի կանաչ տնկարկների տարբեր բարձրություններում աճող երկնածառ բարձրաբուն Ailanthus altissima և ակացիա սպիտակ Robinia pseu-doacacia ինվազիվ բուսատեսակների արմատային մացառներում ֆիզիոլոգիական որոշ առանձնահատկությունների ուսումնասիրման փորձ։ Ստացված տվյալները վկայում են այս ինվազիվ բուսատեսակների լավ հարմարվածության և բարձր ֆիզիոլոգիական ակտիվության մասին։В статье приведены результаты проведенного впервые исследования некоторых физиологических особенностей корневых отпрысков инвазивных видов айлантa Ailanthus altissima и белой акации Robinia pseudoacacia, встречающихся в зеленых насаждениях Еревана на разной высоте над ур.м. Показано, что оба вида обладают высокой физиологической активностью, вследствие чего проявляют высокий инвазивный потенциал.The results of the first-ever study on physiological characteristics of root sprouts of invasive species Ailanthus altissima and Robinia pseudoacacia growing on different altitudes in plantations of Yerevan city. It is shown that the two species have high physiological activity, and show sensible invasive potential.
Keywords: Biology; Botany