Մեղրախոտի (Stevia rebaudiana Bertoni) էրիթրոպոեզ խթանող ազդեցությունը իմոբիլիզացիոն սթրեսի պայմաններում - Ծ. Ի. Ադամյան; Ս. Մ. Մինասյան; Հ. Մ. Կարապետյան; Է. Ս. Գևորգյան; Ն. Վ. Սարգսյան; Ս. Լ. Ասատրյան (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Ուսումնասիրվել է ճագարների էրիթրոպոեզի մորֆոֆունկցիոնալ ցուցանիշների փոփոխությունների բնույթը իմոբիլիզացիոն սթրեսի ազդեցության դինամիկայում և կիրառվել է մեղրախոտը (Stevia rebaundiana Bertoni) որպես սթրես կանխարգելող միջոց: Изучен характер изменения морфофункциональных показателей эритропоэза кроликов при воздействии иммобилизационного стресса. В качестве стресс коррегирующего средства использованы листья стевии (Stevia rebaundiana Bertoni). Character of changes of erythropoiesis morphological-functional criteria of rabbits in immobilization stress effect dynamics has been studied and stevia (Stevia rebaundiana Bertoni) was applied as a stress preventing measure.
Keywords: Biology; Biochemistry; Biotechnology