Высокодекоративные древесные растения ботанического сада НАН Армении для применения в различных типах озеленения г. Еревана - Ж. А. Варданян; Н. Н. Мурадян; М. М. Григорян; Г. М. Гатрчян (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
В составе чрезвычайно богатой дендроколлекции Ереванского ботанического сада НАН РА выделены 83 вида, разновидностей и садовых форм древесных интродуцентов (из 27 семейств и 54 родов), которые отличаются высокой декоративностью по форме кроны, окраске, обилию цветков и плодов, осенней окраске листьев, а также по срокам и продолжительности цветения.ՀՀ ԳԱԱ Երևանի բուսաբանական այգու չափազանց հարուստ դենդրոֆլորայի կազմում առանձնացված են ներմուծված ծառաբույսերի 83 տեսակ, տարատեսակ և պարտեզային ձև (27 ընտանիք, 54 ցեղ), որոնք աչքի են ընկնում բարձր գեղազարդությամբ՝ սաղարթի ձևով, ծաղիկների և պտուղների գունավորմամբ ու առատությամբ, ծաղկման ժամկետներով և տևողությամբ, ինչպես նաև տերևների աշնանային գունավորմամբ: Eighthy-three species, varieties and garden forms of wood plants (from 27 families and 54 genera) are registered in rich dendrocollection of Yerevan Botanical Garden of NAS of Armenia. They are highly ornamental by foliage shape, color and abundance of flowers and fruits, autumn color of leaves, as well as the timing and duration of flowering.
Keywords: Biology; Botany