Effect of mutations and phosphorylation on pyrin structure - H. K. Sahakyan; G. G. Arakelov; K. B. Nazaryan (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Computer models of mutant and phosphorylated forms of pirin have been generated. A comparison of the structures showed differences in pyrin structure which can affect complex formation of pyrin with other effectors. Համակարգչային մոդելավորման եղանակով ստացվել են մուտանտ և ֆոսֆորիլացված պիրինի մոլեկուլի երրորդային կառուցվածքները: Ստացված մոդելների համեմատությունը ցույց է տալիս որոշակի տարբերություններ, որոնք կարող են խաթարել պիրինի և այլ էֆեկտորների փոխազդեցությունը: Методами компьютерного моделирования получены трехмерные модели мутантных и фосфорилированных форм пирина. Их сравнение показало различия в структуре, которые могут влиять на комплексообразование с другими белками-эффекторами.
Keywords: Biology; Molecular Biology