Որոշ ֆունկցիոնալ խանգարումների շտկումը ոչ դեղորայքային բուժման մեթոդով - Ն. Յու. Ադամյան (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Շնչառության րոպեական ծավալի կամային օպտիմալ փոքրացման մեթոդի կիրառումը նպաստում է օրգանիզմի պաշտպանական մեխանիզմների ակտիվացմանը: Այս մեթոդը կիրառվել է բուժական ֆիզկուլտուրայի խմբերում: Արդյունքները վկայում են, որ այն բավական արդյունավետ է տարբեր ախտաբանական դրսևորումներ ունեցող ուսանողների մտավոր և ֆիզիկական աշխատունակության բարձրացման համար: Применение метода произвольного оптимального уменьшения минутного объема дыхания способствует активизации защитных механизмов организма. Этот метод применяли в группах лечебной физкультуры и выявили, что он очень эффективен для повышения умственной и физической работоспособности студентов, имеющих определенный фон различных патологий. Using the method of random optimal decrease of minute volume of breathing leads to activation of organism's protective mechanisms. This method was used in the groups of curative physical training. It was revealed that the method is very effective for the increase of mental and physical work ability of students with pathological background of different physiological functions.
Keywords: Biology; Physiology